[TRENING] Kako se držati novoletnih zaobljub na dolgi rok?

[TRENING] Kako se držati novoletnih zaobljub in z njimi doseči prave rezultate?


Heeej punce!

Najprej bi vam radi pri Peach Booty Plan zaželeli srečno, uspešno in aktivno leto 2020! Naj vam skok v novo desetletje prinese čimveč pozitivnih izkušenj in osebnih zmag!

Hkrati pa je novo leto tudi čas novoletnih zaobljub in postavljanja novih ambicioznih ciljev.

Z Evo sva trenerja v fitnesu že kar nekaj let in v tem času sva opazila že ogromno ljudi, ki so januarja začeli s polno paro, do februarja pa že obupali. Tako so fitnesi vsako leto januarja nabiti do zadnjega kotička, proti koncu januarja se pa že počasi začnejo prazniti.

Ravno zato, bi vam rada zaupala 5 trikov, kako se lažje držati novoletnih zaobljub tekom celega leta in jih spremeniti v navade, ki ostanejo za dolgo in posledično prinesejo tudi boljše in trajnejše rezultate!

Si pripravljena? Pa začnimo!

1. Izberi aktivnost, v kateri uživaš!

Dvotedenska po-novoletna dieta in ekstremen program treninga sigurno ni najpomembnejši faktor za dolgoročni uspeh. Na žalost pa so zelo pogosto novoletne zaobljube ravno to.

Zaobljubimo se, da bomo letos pa res pridno trenirali in ne bomo jedli nobenih "slabih" obrokov in oh in sploh.

Na koncu to v najboljšem primeru traja do 22. januarja, potem pa ponovno zaidemo v stare navade in razvade.

Zato je 1 trik oz. recimo temu raje nasvet to, da najdeš aktivnost, v kateri uživaš. Aktivnost, ki se je z veseljem lotiš in ti to poleg treninga predstavlja predvsem sprostitev, prosti čas, zabavo.

Vztrajnost je potencialno lahko celo najpomembnejši faktor za dolgoročni rezultat in ni boljšega načina za vztrajnost kot to, da počnemo nekaj, kar nam predstavlja užitek.

Za nekatere bo to fitnes, za druge hoja v gore, za tretje plavanje v bližnjem zaprtem bazenu. Nekaterim bo to predstavljal trening doma z elastiko, nekateri pa bodo šli igrat košarko z družbo. Lahko pa je seveda tudi mešanica vsega!

Ni važno za kaj se odločiš, važno je da v tem uživaš in seveda tudi vztrajaš!

2. Plan!

Splaniraj si kaj vse potrebuješ da začneš (pripomočki, prostor,...), kakšni so tvoji cilji (naj bodo realni) in vstavi si treninge oz. aktivnost v svoj urnik.

Si tudi ti taka, da se urnika držiš kot pribitega? Če je pri meni zadeva v urniku, mora biti res nekaj izjemnega, da stvari tudi ne opravim. In enako je s treningom. Če si dam trening v urnik (najboljše kar prva stvar v dnevu) potem ga z lahkoto opravim, saj je to del mojih "obveznosti".

3. Ne se bat vprašati za pomoč

Si si končno kupila elastiko, zdaj pa neveš kako jo uporabljati? Ne skrbi, ob nakupu dobiš e-knjigico, ki ti bo pomagala, da bo tvoj začetek čimlažji.

Če ti še vedno ne gre, lahko kadarkoli pišeš na Facebook, Instagram ali Email in nas brez sramu prosiš za kakršnokoli pomoč. Z veseljem pomagamo!

Enako velja tudi ko ne gre za elastiko. Želiš začeti s treningi v fitnesu? Če res ne veš kako bi začela, najdi pomoč, najami trenerja za kakšno uro, toliko da ti pokaže osnove in potem vidiš, če lahko nadaljuješ sama. Nobenega sramu ni v tem, da vprašaš za pomoč.

Vsi smo bili enkrat na začetku in s tem ni prav nič narobe!

4. Daj času čas!

Za neke konkretne rezultate boš sigurno potrebovala čas. Že res, da bodo lahko prvi rezultati že kaj kmalu vidni, ampak to so začetni rezultati, pri katerih se ne smeš ustaviti.

Če obupaš že takoj oz. nehaš s treningi takoj ko vidiš minimalno spremembo, se bo stanje kaj kmalu vrnilo in spet boš na začetku.

Naj aktivnost postane del tvojega življenja. Kar seveda ne pomeni 3 ure dnevno, ampak vsak dan po malo ali nekajkrat na teden po malo več je pa že super.

Če s tako rutino vztrajaš več let, bodo rezultati prišli sami od sebe!

5. Najdi partnerja ali dodatno motivacijo

Sprememba je vedno težka! Velikokrat se zgodi, da želimo nekaj spremeniti pa se plan že po parih dneh izjalovi in spet smo na starih poteh.

Idealen primer je moja babica. Skoraj vsako leto se je odločila, da bo prenehala s kajenjem. Vedno je bila motivirana in prepričana, da tokrat ji bo pa sigurno uspelo!

In seveda je motivacija trajala dober teden, potem pa je spet zapadla nazaj v stare navade.

Nazadnje je nehala lansko leto novembra in še kar vztraja. Držimo pesti, da ji tokrat zares uspe!

Kako to da ji uspeva že 2 meseca? Ima dodatno motivacijo, ki je prej ni imela!

Točno tako lahko za to dodatno motivacijo poskrbiš tudi ti.

Ogromno naših super uporabnic nam piše, da odkar imajo našo elastiko, jim je trening postal veliko bolj zanimiv, končno čutijo ritko med treningom in to jih še dodatno motivira! Zaradi tega potem vsak dan komaj čakajo na trening in posledično jim bo to zaradi vztrajnosti prineslo super rezultate!

 

Tako!

5 nasvetov, kako se končno držati novoletnih zaobljub.

Preiskusi jih še ti in nam sporoči, če nasveti tudi tebi pomagajo pri vztrajanju in uresničevanju novoletnih zaobljub!

 

Hvala za pozornost in se kmalu spet beremo!

Nik 

 ------------------------------------

P.S. Če bi rada začela novo leto s polnim zagonom tudi ti in še nimaš elastike, klikni tukajPovezava te bo peljala na spletno stran, kjer si lahko zagotoviš čisto svoj komplet novih Peach Booty Plan elastik! 

Če si želiš samo eno, široko elastiko klikni tukaj, za kamuflažno tanko elastiko pa klikni tukaj.

 

Peach Booty Plan zmoreš!


Napišite komentar