[ZDRAVJE] 5 pasti, ki prežijo nate v času karantene

[ZDRAVJE] 5 pasti, ki prežijo nate v času karantene (in kako se jim izogneš)


Hej hej!

Že kar nekaj časa je minilo, odkar smo se nazadnje javili na našem blogu. Zdaj pa mislim, da je čas, da ti ponovno podam nekaj super nasvetov in te predvsem opozorim na 5 ključnih pasti, ki čakajo nate v času epidemije COVID-19.

Ne bom pametoval, kako pomembno je, da ostanemo doma, saj mislim, da se tega vsi še kako dobro zavedamo in verjamem, da tudi upoštevamo.

Ker pa smo v tem času primorani ostati doma, na nas preži ogromno enih skritih pasti, ki lahko na tak ali drugačen način ogrozijo naš napredek in zatrejo naše ambicije po zdravem in aktivnem življenskem slogu.

Da ne dolgovezimo, pojdimo kar k bistvu in začnimo z našimi 5 najpogostejšimi pastmi, v katere lahko padeš v času epidemije.

Pet pasti

 

1. Hrana, kot preganjalec dolgčasa

Čeprav se v to past lahko hitro ujamemo tudi takrat, ko ni epidemije, je zdaj še posebno nevarna!

Zakaj?

Tukaj sta vsaj dva, ključna razloga. 

Prvi razlog je v tem, da imamo trenutno vsi doma malo večje zaloge hrane. To je sicer super stvar, saj s tem zmanjšamo število obiskov trgovine, kar posledično zmanjša možnost, da se izpostavljamo morebitnim okuženim prostorom in nepotrebnem stiku z ljudmi.

Je pa ravno zaradi tega, ves čas hrana tudi na voljo, kar pomeni, da vsakič ko odpremo hladilnik ali shrambo iz živega "dolgčasa", je notri dejansko spravljena hrana, ki je odlična za preganjanje dolgčasa.

Drugi razlog pa je seveda ta, da smo trenutno ves čas doma, kar pomeni, da imamo ogromno časa in posledično ogromno možnosti, da nam postane dolgčas.

Kako se tej pasti izogniti?

Najprej moramo poskrbeti, da imamo doma hrano, ki nam ne bo povzročala nepotrebnih luštov. Torej, ko smo v trgovini in nabiramo zalogo za naslednjih 14 dni ali 1 mesec, pazimo, da ne izbiramo procesirane, "snack" hrane, kot so razni čipsi, čokolade in podobno.

Piškotek ali Sadje

Čeprav je že res, da je pametno izbrati tudi hrano z daljšim rokom trajanja, se raje založimo s konzervirano hrano, kot je recimo Tuna, Fižol ipd. Na zalogo si lahko kupimo tudi meso, ki ga v naprej razrežemo in spravimo v skrinjo, kjer bo obstojen dalj časa.

Tako bomo vsakič, ko si zaželimo dolgčas pregnati s hrano, primorani dejansko tudi pripraviti konkreten obrok, s čimer bomo poskrbeli, da bo le-ta zdrav, poleg tega pa bomo za obrok zapravili dalj časa kot pri odpiranju čokolade ali čipsa.

Posledično, bomo dolgčas tudi bolj efektivno pregnali. Dve muhi na en mah! 😉

 

2. Manj gibanja kot po navadi

Ja, vem...

Zmeraj bolj smo omejeni, kdaj in kje se lahko gibamo. Včasih skoraj ne vemo več, če se lahko sploh odpravimo na sprehod ali s tem kršimo kakšnega izmed neštetih ukrepov, ki so trenutno aktivni.

Pa da ne bo pomote, vsi ukrepi verjamem, da so dobronamerni, vendar hitro lahko obupamo in se predamo usodi in namesto na sprehod, ostanemo na kavču.

Ne skrbi, na sprehod lahko vedno greš, samo pazi, da se izogibaš potencialnim mimoidočim. Če je le možno, se odpravi v naravo, nekam, kjer je možnost, da srečaš še koga čim manjša.

Sprehod v naravi

V primeru, da si pa ne želiš oditi ven, kar te popolnoma razumem, pa se gibaj vsaj v udobju svojega doma. Na spletu imaš ogromno treningov, tudi pri Peach Booty Plan smo objavili že veliko brezplačnih treningov in idej, kako trenirati doma, brez ali z dodatnimi pripomočki.

Če pa si želiš nekaj bolj strukturiranega, kjer te trenerka (Eva) ves čas motivira in trenira s tabo, smo pri Peach Booty Plan ustvarili 30 dnevni program, ki ti bo pomagal ostati fit med karanteno in tudi po njej! 😍

Za več informacij, klikni na spodnjo sliko :)

Program Peach Booty Plan

 

3. Prekomerno spremljanje poročil in novic

Ja, veliko nas je padlo v to past. Spremljanje novic vsake 30 minut, če je slučajno kaj novega, če se je epidemija slučajno že končala in če je že kakšen nov ukrep?!

Na žalost, z obsesivnim spremljanjem novic ne bomo veliko rešili. Super je, da si pogledamo dnevnik 1x na dan in mogoče prelistamo naš najljubši spletni portal za novice, vendar ni potrebe po tem, da s to aktivnostjo pretiravamo.

Tako početje lahko vodi v pasivnost, občutek nemoči in depresijo.

Zato rajši kot poročila prižgi svojo najljubšo glasbo na Youtubu in brezskrbno zapleši.

Brez heca, z Evo to velikokrat narediva in občutek je fenomenalen! 😜

 

4. Netflix... & Chill

Jap, v teh časih imamo verjetno malo več časa in s tem tudi več časa za gledanje naših najljubših serij.

Kar je sicer ok, samo pazi na eno past, ki si vsi producenti želijo, da se vanjo ujamete. Gledanje celotne sezone v enem dnevu.

Ja, tudi nama se to kdaj zgodi in kakšen dan, moram priznati prav paše.

Problem nastane, ko se ta past združi s tisto prvo in v tem času namesto pravega kosila ali večerje jemo vso drugo, enostavno pripravljeno hrano, ki od nas zahteva samo to, da odpremo vrečko :)

Poleg tega pa smo po takem "maratonu" od vsega skupaj zelo zmatrani in se nam nikakor ne da potem več migati.

Zato si poskušaj serije omejiti na večer, po včerji in po treningu, da med gledanjem ne rabiš grickati in vnašati nepotrebnih kalorij.

 

5. Pomanjkanje rutine

Ko še ni bilo koronavirusa, si verjetno imela svojo rutino, ki je ni moglo skoraj nič vržt iz tira.

Zdaj pa te rutine ni več in kar naenkrat dan ni več strukturiran.

To lahko pomeni, da kar naenkrat, kljub veliko časa, zmanjka časa (ali volje) za trening, obroki postanejo ne-redni in nič več ne klapa kot bi moralo.

Zato ti predlagam, da si v svoje novo življenje vpelješ nek red.

Zjutraj si nastavi budilko in se zbudi tako kot ponavadi. Oziroma, lahko seveda kakšno urico kasneje :)

Potem pa si točno določi kdaj bo čas za kosilo, kdaj bo čas za trening in še kakšne aktivnosti, ki jih želiš početi čez dan.

Tako lahko v svoje življenje ponovno vpelješ rutino, kar bo pomenilo boljšo organizacijo in ti pomagalo na tvoji poti, da (p)ostaneš FIT, kljub karanteni.

 

Upam, da vam zgornji nasveti koristijo, v primeru vprašanj pa smo vedno na voljo preko našega emaila info@peachbootyplan.com :)

Se vidimo spet kmalu!

Nik

 

P.S: Če si želiš izvedeti kaj več o našem čisto novem trening programu za doma, klikni TUKAJ in povezava te bo avtomatsko preusmerila na stran, kjer boš dobila vse informacije, ki jih potrebuješ za začetek res super trening programa!

Tam ti bo Eva povedala, kako vse skupaj izgleda, prebrala pa boš lahko tudi mnenja punc, ki program že uporabljajo :)

Še enkrat pripenjam link: Peach Booty Home Workout Program


Se vidimo!

Nik

 


Št. komentarjev: 1


  • Maša

    Blog mi je vsec, vse to drzi in poskusam se tega drzati. Vsec mi je, da sem ravno malo pred epidemoji nasla vas in mi tako z vadbo pomagate ohranjati zdravo pamet. Meni vadba, res veliko pomeni.
    Hvala ker se trudite, hvala ker imam obcutek, da vas poznam. Hvala za vajin osebni pristop. Veliko uspehov se naprej in upam, da na tej in po tej “krizi” ostanemo skupaj.
    Lep pozdrav, Maša


Napišite komentar