[RECEPT] Barebellsove mini tortice

[RECEPT] Barebellsove mini tortice


S Katjo sva se odločile, da bova petkov dopoldan namenile peki zelo slastnih Barebellsovih mini tortic. Seveda je bil glavni cilj dneva druženje in sprostitev, vendar sva kajkmali ugotovili, da so nama taka druženja prav všeč. Zakaj vedno na kavo? Če si lahko v dobri družbi res produktiven :D! Mislim, da bova to kmali ponovili z novimi recepti. 

Se strinjaš? :)

 

RECEPT ZA BAREBELLS MINI TORTICE

Spodaj vam prilagava recept za te božanske tortice. No, recept je pravzaprav Katjin. Katja zelo rada peče in počasi bo navdušila tudi mene. 

 

BAREBELLS BISKVIT:

-160 g moke,

-90 g sladkorja,

-3 jajca,

-100 ml čokoladni Barebells shake (ali mleko),

-70 ml olja,

-30 g kakava v prahu,

-8 g pecilnega praška.

POSTOPEK PRIPRAVE BISKVITA: Jajca skupaj s sladkorjem stepamo približno 7-8 minut, da dobimo penasto homogeno zmes. Dodamo maščobo in mleko/čokoladni shake in mešamo še približno 1 minuto. Med tem vse suhe sestavine (moka, pecilni prašek in kakav v prahu) zmešamo skupaj v posodici in presejemo ter z lopatko vmešamo k ostali zmesi. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko zmes. Vlijemo na pekač in pečemo na 180 C približno 13-15 minut.

KREMA:

-250 ml smetane,

-100 g čokoladnih kapljic/čokolade,

-2 žlici Barebellsovega čokoladnega namaza,

-10 g želatine v prahu.

POSTOPEK PRIPRAVE KREME: Čokoladne kapljice/čokolado stopimo nad paro. Želatino pripravimo po navodilih proizvajalca. Trdo stepemo smetano in ji vmešamo želatinasto zmes. Čokolado ohladimo do približno 20 C in jo dodamo k zmesi. Na koncu dodamo še čokoladni Barebells namaz in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri. Ohlajen biskvit z okroglim modelčkom odtisnemo in postavimo na suho podlago (peki papir). Navlažimo ga s čokoladnim Barebells shakom, sledi plast kreme, nato spet navlažena plast biskvita. Na vrhu namažemo s kremo in dekoriramo po želji. Midve sva izbrali jagodičevje in Barebells čokoladice.

Pa dober tek! 

Katja & Eva iz Barebells Slovenia teama! 


Napišite komentar